Toogle Left
 • kapelica1.jpg
 • kapelica2.jpg
 • kapelica3.jpg
 • kapelica4.jpg
 • kapelica5.jpg
 • kapelica6.jpg
 • kapelica7.jpg
 • kapelica8.jpg
 • kapelica9.jpg
 • kapelica91.jpg
 • kapelica92.jpg
 • kapelica93.jpg
 • kapelica94.jpg
 • kapelica95.jpg

NE ZBOGOM...NEGO DOVIĐENJA

Jučer, 27. 02. 2021. smo na vječni počinak ispratili našega don Antu Ivančića - Rimskog.
   
    Tuga i nevjerica na licima, suze u očima brojnih njegovih mještana, prijatelja, rodbine i braće svećenika koji su se okupili iskazati mu posljednju počast i ispratiti ga na vječni počinak.

Svetu misu zadušnicu za pokojnog don Antu predvodio je biskup mostarsko- duvanjske biskupije mons. Petar Palić uz koncelebraciju generalnog vikara mostarako-duvanjske biskupije don Željka Majića, grabovačkog župnika don Blaža Ivande i drugih brojnih svećenika.
     
       "Okupljeni smo danas i ujedinjeni u žalosti zbog ovozemnog rastanka s don Antom, od koga se danas opraštamo. Snaga Božje riječi i vjera u uskrsnuće, čije nam horizonte otvara Božija riječ koju smo čuli, povezuje sve nas u nadi konačnog odredišta svakoga čovjeka, a to je zajedništvo s Bogom."
"Sva pitanja koja izviru iz našega srca, poput onih: je li još mogao poživjeti, kao i pitanje bi li bio živ da nije bilo ove nesretne pandemije korona virusa, danas i ovdje više nemaju smisla. Čovjek ne živi od prošlosti. Suočili smo se sa smrću i treba joj hrabro pogledati u oči, oslonjeni na riječ živoga Boga, a osobito na onu Riječ, koja je Tijelom postala, Isusa iz Nazareta, koji za sebe kaže da je "Put, Istina i Život." (14, 6)
        Tim riječima započeo je mons. Petar svoju nadahnutu propovijed, a završio je riječima :
    "Zahvalimo Bogu za život svećenika don Ante. Istodobno zamolimo Boga da primi pokojnika u svoju slavu i nagradi ga svojom božanskom nagradom za sve dobro koje je učinio na zemlji, a za sebe molimo milost obraćenja kako bismo, kad dođe vrijeme, mogli spremni pogledati Boga licem u lice. Amen."
    
      Na kraju svete mise a prije početka obreda sprovoda sa nekoliko prigodnih i zahvalnih riječi prisutnima se i obratio i župnik don Blaž Ivanda.
     Uz pjesmu "Kraljice Neba" njegova braća svećenici i ožalošćena rodbina i okupljeni narod ispratio je don Antu na vječni počinak.

           Dobri naš don Ante....otišao je iznenada i falit će nam jako.
Falit će nam na ranim svetim misama Nedjeljom...falit će nam njegove dubokoumne propovjedi i savjeti na sv. Ispovijedima.
Falit će nam njegovo uvijek nasmijano i iskreno lice.
    Ali svidjelo se Gospodinu pozvati slugu svojega...I mi, koje je ostavio iza sebe vjerujemo u Život Vječni i vjerujemo da je naš don Ante našao svoj mir u svog Gospodina kojemu je tako vjerno cijeli život služio. Vjerujemo da nas s Rajskih visina zagovara kod Gospodina svojim iskrenim i toplim osmjehom.
   
Dragi don Ante....kažu da dragi nam ljudi ne odlaze sve dok su u našim srcima i uspomenama.
    Vi ćete živjeti vječno u našim sjećanjima, uspomenama i molitvama.
   Bila je velika milost i iznimna čast poznavati vas.
I, dok mi, koji smo ostali iza Vas u ovoj dolini suza, molimo Gospodina da Vam udijeli svoj mir i podari vječni pokoj, Vi se kod Gospodina zauzmite za nas.
   Vjerujući u Uskrsnuće tijela i život vječni radujemo se ponovnom susretu s Vama.
   A do tada, ne Zbogom....nego Doviđenja!
    Počivajte u miru dobri naš don Ante.
                                          I. Mamić

        ....." Snivaj mirno u samoći
               sred Hrvatske zemlje krila.
               Tu te čuva danju noću
                Domovina sveta mila".....

 

Toogle Left