Toogle Left
 • kapelica1.jpg
 • kapelica2.jpg
 • kapelica3.jpg
 • kapelica4.jpg
 • kapelica5.jpg
 • kapelica6.jpg
 • kapelica7.jpg
 • kapelica8.jpg
 • kapelica9.jpg
 • kapelica91.jpg
 • kapelica92.jpg
 • kapelica93.jpg
 • kapelica94.jpg
 • kapelica95.jpg

Pismo namjere

Ovih dana, službenim putem, zamolit ćemo Biskupski Ordinarijat Mostar da nam, kako to određuju kanonski propisi, odobri gradnju nove kapelice u groblju na Kuštrinu Brdu. Podrazumijevajući odobrenje od Biskupskog Ordinarijata, već smo uputili svim ukopnicima u tome groblju, / ili će to uskoro uslijediti / pismo namjere: Sagradimo novu kapelicu na Kuštrinu Brdu !

 

U cijelosti Vam donosimo pismo iseljenim Dobrićanima.

 

Poštovana braćo i sestre, dragi susjedi!

Dijele nas razdaljine ali nas povezuju isti korijeni, rodbinski odnosi, rodna gruda i svetinje na toj grudi sagrađene od naših starih a i nas samih. Iako smo se razišli po bijelom svijetu uvijek nam je milo i drago doći na očinski prag, u rodnu kuću, u svoj zavičaj kao i na grobove naših predaka koji počivaju, do uskrsnog dana, na prelijepom proplanku Kuštrinog Brda.

Upućujemo Vam pismo namjere - sagradimo novu kapelicu u groblju na Kuštrinom Brdu.

Postojeća kapelica je dotrajala, vrijeme je učinilo svoje, zato smo zamolili našeg župnika da nam pomogne naći jedno adekvatno i lijepo rješenje kapelice za naše groblje.
Na sastanku kojega je organizirao župnik u župnoj kući, 4. studenog 2018. na kojem su bili svi ukopnici na groblju Kuštrino Brdo, /koji ovdje žive/ prezentirano nam je šest mogućih rješenja kako bi mogla izgledati kapelica i mrtvačnica na našem groblju. Velikom većinom opredijelili smo se za rješenje kojeg imate na slici.

 


 Nakon što smo otišli na lice mjesta i vidjeli tu kapelicu ostali smo rezervirani, sada nije kao na slici, a usput smo navratili na još jedno groblje na kojem smo zatekli jednu novu kapelicu i mrtvačnicu, koja nas se toliko dojmila da smo rekli, ovo je kapelica za nas, samo treba njenu veličinu prilagoditi našim potrebama. Evo i njene slike.

Slijedeće nedjelje, nakon pučke mise upoznali smo sve zainteresirane ukopnike na Kuštrinu Brdu o stavu članova odbora koji su bili u izviđanju, da se izabere ovo drugo rješenje koje je jednostavnije za izgraditi  a i ljepše pogledati. Svi koji su to pogledali, složili su se s prijedlogom.  
Dogovoreno je da se pismom obratimo svim našim iseljenicima, da ih informiramo i pozovemo da se i oni uključe u ovo djelo koje će, nadamo se, biti na ponos nama živima, a na čast Bogu i priznanje našim pokojnima. Smatramo da ne treba određivati koliki će tko prilog dati /ne mogu svi ljudi jednako/ nego da svatko od srca daruje koliko može. Svi Vaši prilozi bili bi objavljeni na našoj internet stranici  www.zupagrabovica.com a isto tako objavit će se i rashodi.
Pred nama ima dosta vremena da se organizacijski dobro pripremimo i da početkom nove građevinske sezone, a to je polovina travnja slijedeće godine započnemo sa radovima na kapelici.

Na istom sastanku, predloženo je da se i zid oko groblja zagladi, poravna i pripremi za bojanje, što ne bi bilo loše da se sve uradi u jednom dahu. /moguće i samim svojim radom/

Ne treba se bojati posla a naročito „Kad se bratska srca slože, i olovo plivat može“/narodna mudrost/

Za ovu prigodu izabran je i odbor za izgradnju kapelice, kojega sačinjavaju:

 

Don Blaž Ivanda, župnik                       Pavo  Ivančić + Mate
………………………………                ………………………………
Antić  Ćurić  + Mate                              Ante  Ivančić / Dino / + Mate
………………………………                ……………………………………
Ivan  Ivančić + Filipa                             Ivica  Ćurić + Mate
……………………………                   ……………………………………

 

Ps. Vaše priloge možete slati na župni žiro račun: UniCredit Bank d.d.
                                                                       3382302200627996
                                                                       IBAN: BA39 3380 6048 1695 1172
                        SWIFT: UNCRBA 22   sa naznakom za groblje na Kuštrinu Brdu.
-  Osobno predati bilo kojem članu, gore navedenog odbora.

-  Ili na neki drugi, jednostavniji način.  / jedna osoba prikupi i prikupljena sredstva dostavi /

Vjerujemo u dobar odaziv, ovdje naseljenih i odseljenih obitelji, jer je evidentno da se mora nešto poduzeti  kako bi barem pratili ostale zaseoke, po uređenju groblja i  kapelica u našoj župi.

Očekujući Vaše pozitivne reakcije srdačno Vas pozdravljamo.

Toogle Left